Tone ofVoice

«Tone of voice», eller en språkprofil, som vi også kaller det, er minst like viktig som en visuell profil. En språkprofil danner grunnlaget for at bedrifter fremstår enhetlig og forståelig i sin skriftlige kommunikasjon, og ikke minst sørger den for at virksomhetens personlighet kommer til uttrykk.

Å utvikle språkprofiler er en omfattende og sammensatt jobb. Og den bør ikke gjøres av reklamebyråer eller tekstbyråer som spesialiserer seg på enten det kreative eller det lingvistiske aspektet ved språket. Isteden bør den utvikles av folk som behersker alle sider av språket – både det lingvistiske og det kreative – altså av folk som oss (men det må vi vel nesten si…).

For at språkprofiler skal gi mest mulig utbytte, må den både forankres i ledelsen og være en del av ansattes opplæring. Prinsippene i en språkprofil bør gjelde for samtlige driftsområder, og de språklige retningslinjene er ikke virkelig tatt i bruk før man kan kjenne igjen virksomhetens personlige språkdrakt selv i «juridiske vilkår for bruk» og andre skumle tekster.

Skrive -oppdrag

Kanskje har du allerede skrevet en tekst og lurer på hvordan den kan bli bedre? Eller kanskje du skal skrive en kronikk eller en artikkel, og tastaturet ditt nekter å adlyde? Vi kan skrive det meste. Alt fra innhold på nettsider, årsrapporter, søknader og anbud til reportasjer, taler og sjefens engasjerende forord i virksomhetens nyeste publikasjon. (Vi kan til og med skrive bøker. Det gjør vi, når vi ikke skriver for andre.)

Våre tjenester

Nettsideinnhold

Innhold på nettsider, for eksempel nyhetssaker, reportasjer eller kunngjøringer

Nyhetsbrev

Enkeltvis eller som fast oppdrag

Sosiale medier

Innholdsmarkedsføring med tekst, bilder og video

Rapporter og analyser

Eksistenserklæringer

"Mission statements"

Kronikker og debattinnlegg

Taler og foredrag

Manusutarbeidelse for ulike presentasjoner

Publikasjoner og bøker

Både forord og utarbeidelse av bøker

Kontakt oss

Manus-utvikling

Vi vet at det menneskelige behovet for historiefortelling ikke kan overdrives. Men det kan heller ikke utfordringene som forfattere møter i arbeidet fra idé til trykkeklart bokmanus. Vi har lang erfaring som redaktører i Norges mest etablerte forlagshus med ansvar for flere hundre bokutgivelser. I kombinasjon med våre arbeidsmetoder som skjønnlitterære forfattere er vi godt rustet til å bidra med manusutvikling i de fleste bokprosjekter.

Manusutvikling med oss tar gjerne utgangspunkt i tre prisnivåer med ulike grader av assistanse:

1Profesjonell lesning og konsulentuttalelse

2Utvidet lesning med rapport om form, innhold, komposisjon og dramaturgi

3Full pakke med personlig veiledning

Fremgangsmåte

  • Du ringer oss på 924 27 386 eller sender en epost til post@epalo.no, så finner vi raskt ut om det er noe vi kan hjelpe deg med.
  • Du sender oss hele eller deler av bokmanuset ditt som en word-fil.
  • Vi leser og kommenterer språk, fortellerteknikk, komposisjon og lignende.
  • Vi skriver en konsulentuttalelse med konkrete forslag til hva du kan gjøre med manuset .
  • Vi møtes i Olaf Helsets vei 5 i Oslo og går gjennom konsulentuttalelsen og kommentarene i manuset. Eller vi tar møtet på telefon eller videokonferanse.
  • Du har forhåpentligvis fått inspirasjon og veiledning og skriver videre med utgangspunkt i tilbakemeldingen fra oss.

Kostnadsnivå

Vi har ingen faste priser på manustjenestene våre. Det er omfanget av tekst og hvilken form for tilbakemelding du ønsker som avgjør kostnaden. Har du en god idé eller noen få sider tekst, kan en konsultasjon koste rundt 2000 kroner. Hvis du har et fullstendig manus på rundt 200 sider, kan en arbeidsprosess som den i eksempelet ovenfor koste fra 6 125 kroner til 12 500 kroner. Du er med på å avgjøre prisnivået, og prisen avtaler vi uansett på forhånd. Ikke nøl med å ta kontakt. Vi er hyggelige, og kanskje trenger du bare et godt råd for å komme videre på egenhand. Det er naturligvis gratis.